Vampire Academy RPG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vote for us!
BGtop
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Преди една седмица /Tate and Darcy/
Уроци по предмета. EmptySat May 17, 2014 7:24 pm by Darcy.

» Psychopath is better than no path. (Vienna&Tate)
Уроци по предмета. EmptyFri May 16, 2014 6:34 pm by vienna;

» Why the rush?
Уроци по предмета. EmptyFri May 16, 2014 6:33 pm by Blaze.

» U're in your bed, I'm in my bed, someone of us is in the wrong place... (Tate & Emery)
Уроци по предмета. EmptyThu May 15, 2014 6:41 pm by Emery Blake

» Станете наши приятели.
Уроци по предмета. EmptyTue May 13, 2014 6:02 pm by Darcy.

» My lovely place.
Уроци по предмета. EmptyTue May 13, 2014 11:49 am by Blaze.

» Търся си всичко.
Уроци по предмета. EmptyTue May 13, 2014 5:11 am by Tate.

» Търся си другарче за РП.
Уроци по предмета. EmptyMon May 12, 2014 3:18 pm by Darcy.

» Говорилня.
Уроци по предмета. EmptySun May 11, 2014 11:34 am by Emery Blake

Forum’s Team.
Администратори

Анабела Евърдийн
Директор на Академия
"Св. Владимир"
Елемент: Дух
21ageСкарлет Рийвс
Директор на Академия
"Св. Владимир"
Елемент: Огън
Age: 23

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 31 on Fri Apr 15, 2022 12:55 am

Уроци по предмета.

2 posters

Go down

Уроци по предмета. Empty Уроци по предмета.

Post by Anabella Everdeen Thu May 01, 2014 1:28 pm

Тук ще преподавам уроците на първи курс, тъй като все още няма други курсове. От вас очаквам участие и надявам се, да ви е забавно.^
Anabella Everdeen
Anabella Everdeen
Director of "St. Vladimir"
Director of

Posts : 52
Join date : 2014-04-25

https://vampirexacademyxrpg.bulgarianforum.net

Back to top Go down

Уроци по предмета. Empty Re: Уроци по предмета.

Post by Anabella Everdeen Wed May 07, 2014 8:06 pm

Първия учебен ден от новата учебна година започваше привидно спокойно и не чак толкова натоварено.
Анабела бе станала доста рано, дори може би първа сред всички в академията, защото знаеше, че днес я чакаше доста работа.
Като Директорка всички се обръщаха към нея или Скарлет и на двете изобщо не им бе лесно да управляват цялата огромна академия, да се грижат за учениците и безопасността им и в същото време да приготвят уроците си и да преподават, но и двете се справяха сравнително добре и винаги си помагаха.
Денят на Анабела започна с голяма чаша от любимото й лате и няколко хапки от един кроасан. Тя не можа да хапне повече, защото корема й се бе свил на топка от притеснение.
Евърдийн вече се намираше в кабинета по "Овладяване на елемента Дух" и чакаше първокурсниците да започнат да го пълнят, като се надяваше да няма закъснели, защото тя изобщо не харесваше закъсненията и прекъсванията на урока й.
Не след дълго стаята се напълни с първокурсници. Някой от тях гледаха и очакваха първия урок с нетърпение, защото бяха заинтересовани от дарбата си, а други гледаха лениво и душите им все още спяха.
И ето, че звънеца би и часа започна.
-Добор утро, ученици!-подхвана Анабела като лека, но строга усмивка се плъзна по устните й. -Името ми е Анабела Евърдийн, вече ме познавате като Директор на Академия "Свети Владимир" , а от днес ще ме познавате и като вашата учителка по Специализацията на елемента дух. -продължи Директорката с уверен и ясен глас, макар и да бе леко притеснена. -На чиновете пред вас виждате учебника по "Овладяване на елемента дух" по който ще учите тази година. Държа да си водите и записки, защото много от нещата, които ще кажа няма да ги има в учебника.-Анабела се бе изправила до бюрото, а погледът й се разхождаше из учениците, които всички бяха приковали техните върху нея. -Днес ще започнем с "Въведение в предмета". -ръката й се плъзна към дъската и посочи заглавието, което вече бе написала там. -Искам да Ви кажа, че държа на дисциплината и доброто държание в час, ако някой не е заинтересован от предмета може да спре да посещава часовете ми, а не да пречи на мен и всички останали в стаята. -Анабела бе отпуснала ръце до тялото си и привидно изглеждаше доста спокойна. -И сега нека започнем с урока, като можете да си запишете заглавието в тетрадките, ако вече имате такива, ако не ще трябва да извадите лист, на който да пишете като искам да имате тетрадка с всички планове. -Вече бе обяснила всичко, което си бе наумила да обясни и можеше спокойно да преподаде първия урок, който бе съвсем елементарен и лесен.
-Духът е петия елемент, който произтича от баланса на останалите четири елемента ,а именно - Вода, Въздух, Огън и Земя.Той се намира в центъра на тези елементи.Съответства на центъра на магическия кръг, където често се разполага олтарът. Той е чист етер. Първичната материя, жизнената, съзидателната енергия. -гласът й бе монотонен и приятен за слушане, всички погледи бяха вперени в нея и това й харесваше. - Предполагам вече знаете, че патронът на Академията - Свети Владимир е специализирал елемента Дух, историята му ще разучим в урок, специално посветен на него. -Беше изключително приятно на Анабела да преподава, да налива знания в главите на младите първокурсници и да ги учи как да владеят един изключително труден за управление елемент, нещо, което тя знаеше от опит.-Сега можеше да си запишете качествата на елемента Дух. -каза, като започна да ги изрежда. -Традиционно цвета на елемента е комбинацията от черно и бяло , смесица от всички цветове или ослепително бяло. Архангел на Елемента е Гавраил. Животно на силата на светлина е бял дракон, а това на тъмнината - черен дракон. Други две наименования на елемента, които бихте могли да срещнете са "акаша" и "етер" . Днес ще ви кажа значението на думата "дух" в две религии - индуизма и будизма, а по-късно ще ви спомена и за значението на елемента в други основни и не чак толкова религии. -Анабела се надяваше информацията, която им дава да им е поне малко интересна и от лицата им предполагаше, че е точно така. -
В Индуизма, Акаша означава основата и същността на всички неща в материалния свят; най-малкия физически елемент създаден от астралния свят. Това е един от "петте главни елемента" и неговата главна характеристика е звука. На хинди, значението на Акаша е небе.

В някои индийски философии, Акаша (или етера) се определя като петото вещество от физическата материя, което е основата от качеството на звука. Той е Единствената, Вечната и Всепроникваща физическа субстанция, която е неуловима. -Анабела виждаше, че доста ученици си записват разни неща в тетрадките и се надяваше не  просто да си драскат, а да си водят смислени записки.-В Будистката феноменология Акаша е разделена на Скандха, Деса и Прадеса. В по-ранните будистки школи се придържат към теорията, че съществуването на Акаша е реално. -Евърдийн погледна към големия стенен часовник и осъзна, че й остават само около десет минути, бе разпределила точно времето си, защото днешния урок почти бе приключил. -Следващия час ще продължим с малко практика и теория, можете да погледнете втори урок в учебника.-поде отново Анабела и леко се усмихна на учениците. -Оставащите минути от часа са за вас, можете да ми зададете различни въпроси. - Евърдийн се настани на бюрото си, доволна от днешния час.

Code:
Като за първи урок очаквам главно присъствие
и участие от ваша страна.Задачата ви  за този
час ще бъде да си изготвите план.(:

Anabella Everdeen
Anabella Everdeen
Director of "St. Vladimir"
Director of

Posts : 52
Join date : 2014-04-25

https://vampirexacademyxrpg.bulgarianforum.net

Back to top Go down

Уроци по предмета. Empty Re: Уроци по предмета.

Post by Tate. Sat May 10, 2014 7:16 am

Бе първия учебен ден и Тейт бе пропуснал първите няколко часа както се очакваше от него да направи. За жалост той знаеше, че най-вероятно онази досадна бъбривка Евърдийн ще иска да се разправя с него след часовете, но изобщо не му пукаше и сигурно щеше да я игнорира както обикновено правеше.
И все пак Натаниел реши да влезе в часа по Овладяване на елемента дух, защото това бе един от двата часа, които смяташе за наистина полезни и макар да не харесваше особено преподавателката, щеше да я изтърпи, защото знаеше, че ще го научи на нещо.
Натаниел загаси цигарата в земята и я хвърли в най-близкото кошче, което видя. Странно, но той пазеше природата, защото знаеше колко е свързан с нея и, че едва ли не съществуването му зависи от доброто състояние на природата. Брюнета се отправи по дългата пътека и само след една минути влезе през огромните врати в сграда номер 3, където бе и кабинета по предмета.
Той влезе в кабинета, като поздрави директорката, не за да й се подмаже, а по-скоро за да й намекне за присъствието си. Тя също го поздрави с усмивка, което си беше не само странно, но и напредък.
Тейт се настани на първия свободен чин, който окото му мерна и извади някаква тетрадка от джоба на якето си, за да си води евентуално записка, ако чуе нещо интересно.
И не след дълго часа започна, като стаята съвсем се напълни.
Учителката започна с дразнещо бърборене относно дисциплината в час и нейните изисквания, което мина покрай учите на Ивашков и той спокойно го игнорира.
След като издрънка нещата, които Тейт не смяташе да запомни, пък камо ли да спазва, Евърдийн започна с урока.
Не беше зле честно казано. Може би тази информация щеше да му е полезна, пък и не бе чак толкова безинтересна.
Натаниел надраска няколко главни неща в тетрадката си, ключови думи, които да го подсещат и така нататък.
Накрая на часа, когато дойде време за въпроси, той вдигна ръка и попита "Кога ще практикуваме? Мисля, че практиката е по важна от подобна информация!" като погледна въпросително и видимо отегчено.
Наистина практиката бе по-важна, защото иначе подобно дрънканици нямаше да му свършат работа, когато съвсем полудее.
Tate.
Tate.
First year.
First year.

Posts : 83
Join date : 2014-05-05

Back to top Go down

Уроци по предмета. Empty Re: Уроци по предмета.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum